Biesiada Podlasko-Mazowiecka

Lubisz gotować? Jesteś smakoszem? Cenisz regionalną kuchnię? Zatem mamy coś dla ciebie.

Zapraszamy do nowej odsłony Biesiady Podlasko-Mazowieckiej, w której każdy może wziąć udział, niezależnie od miejsca zamieszkania. Do konkursu kulinarnego zapraszamy osoby indywidualne, jak też grupy zorganizowane (Koła Gospodyń Wiejskich, Koła Emerytów i Rencistów itp.).

Specjalnie powołana komisja konkursowa wyłoni zwycięzców aż w 4 kategoriach: I – potrawy mięsne i półmięsne, II – przystawki, sałatki i surówki, III – desery i ciasta i IV – napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Babka_podlaska

Zgłoszone potrawy wraz z recepturą i sposobem sporządzania oraz z Kartą Zgłoszenia (załącznik nr 1) i podpisanymi oświadczeniami (załącznik nr 2) należy dostarczyć do Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Mordach w dniu 16 czerwca 2013 r. (niedziela) do godziny 12.oo. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi tego samego dnia podczas Pikniku Wiedzy Praktycznej w Mordach.  Zwycięzcy otrzymają dyplomy i nagrody rzeczowe, a ich przepisy potraw wraz ze zdjęciami zostaną opublikowane w kolejnych numerach kwartalnika kulturalnego  „Kulturalnik”.

Celami głównymi biesiady są: promocja i wspieranie kuchni regionalnej, reaktywowanie tradycji kulinarnych regionu oraz odświeżenie starych przepisów kulinarnych, spisanie ich i opracowanie na nowo.

Szczegóły w regulaminie: Regulamin Biesiady Podlasko_Mazowieckiej

Zapraszamy do udziału!

Biesiada_Podlasko_Mazowiecka_2013_plakat

O Biesiadzie czytaj także na: echokatolickie.pl, podlasie24.pl, tygodniksiedlecki.com, mordy.pl oraz w: „Życie Siedleckie” nr 21/2013 i „Tygodnik Siedlecki” nr 24/2013.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s